COMUNITAT DE MENUTS

La comunitat de menuts està formada pels infants de P3, P4 i P5, les mestres i les seves famílies. Aquests viuen com en una autèntica comunitat: comparteixen espais, jocs, experiències i conviuen durant les sessions d’espais, en les activitats a l’exterior, en els moments de lectura, en sessions de contacontes i en les sortides a l’entorn.

Els infants d’aquesta comunitat comencen el dia amb una entrada relaxada. De 9 a 9.15 poden accedir a l’escola amb les seves famílies  fins a la seva aula de referència i se’ls acull de manera personalitzada.

Un cop s’han acomiadat dels seus familiars, comencen el dia amb una rotllana de benvinguda amb el seu grup de referència i dediquen la primera franja horària a l’encaix d’aula. L’encaix és l’espai de seguretat personal, de cohesió del grup, de trobada, on neixen els projectes, on es realitzen les assemblees, on es dóna nom a les emocions i on el diàleg i l’escolta fonamenten la pertinença al grup. L’encaix és, per tant, el fil conductor del dia a dia a l’aula.

La segona franja del matí la dediquem als tallers internivells. En aquests tallers els infants de tota la comunitat conviuen i experimenten a partir dels diferents llenguatges de l’entorn.

Els tallers de la comunitat de menuts són:

  • Moving
  • Creart
  • Hi havia una vegada
  • De mica en mica
  • Fem i desfem

Com totes les comunitats de l’escola, la comunitat de menuts realitza sessions diàries d’espais. Les de la comunitat de menuts són cada tarda. Els espais d’aquesta comunitat responen als quatre elements de la natura: aire, terra, aigua i foc. Les propostes i l’estètica d’aquests espais responen a les característiques de cadascun d’aquests elements: colors, materials, olors, … Dins de cada espai trobem propostes de joc simbòlic, construccions, comunicació, experimentació i artístiques.