COMUNITAT DE MITJANS

La comunitat de mitjans està formada pels infants de 1r, 2n i 3r de Primària, les mestres i les seves famílies. Aquests viuen com en una autèntica comunitat: comparteixen espais, jocs, experiències i conviuen durant les sessions d’espais, en les activitats a l’exterior, en els moments de lectura, en sessions de contacontes i en les sortides a l’entorn.

Els infants d’aquesta comunitat van accedint a l’aula de manera autònoma a mesura que arriben al centre. Seguidament realitzen la mitja hora de lectura diària de diferents maneres: de vegades llegeixen sols, de vegades de manera conjunta, de vegades per parelles, de vegades amb els seus padrins de l’institut, de vegades escolten els contes que expliquen les mestres. Un cop passada aquesta mitja hora comencen les sessions de tallers. Els tallers de la comunitat dels mitjans són: expressió escrita, jocs de llengua, matemàtiques, anglès, educació física, música, projecte del jo, anem a pams i teatro. En acabar esmorzen tots junts a l’aula i escullen l’espai on es volen dirigir aquell dia.

Els espais d’aquesta comunitat són: Safareig, Atelier, Foc, Bosquet i Tikal.

Safareig

És l’espai que ofereix l’oportunitat d’explorar, manipular, reflexionar i arribar a conclusions sobre el món matemàtic i els seus diferents continguts. A més, també hi trobem   jocs de taula amb els quals els infants aprenen el respecte per les normes, el saber compartir i diferents tipus d’estratègies. Sempre comptem amb una  proposta de joc simbòlic lliure que els ajuda a mantenir viva l’essència dels infants.

Atelier

L’espai artístic ofereix als infants la possibilitat d’experimentar amb diferents materials plàstics a través de propostes que estimulen la creativitat. Les propostes són un primer pas a partir del qual els infants són lliures de representar la realitat i de desenvolupar un sentit crític i estètic tot utilitzant l’expressió artística per comunicar les seves emocions.

Foc

Aquest és l’espai on els infants es poden expressar lliurement amb el cos, a través de la dansa, el moviment i el joc. A partir de les propostes presentades els infants poden reconèixer les múltiples possibilitats dels material i gaudir-ne de manera creativa. És a més un espai on podem utilitzar l’anglès com a llengua de comunicació.

Bosquet

Com a éssers humans necessitem estar en contacte amb la natura i establir vincles entre companys i companyes. Per això, l’espai Bosquet proporciona situacions i vivències que ens ajuden a arrelar-nos i a respectar el lloc on vivim. A partir de propostes d’observació i manipulació i experimentació els infants descobreixen el seu propi camí cap a l’aprenentatge.

Tikal

És un espai on els infants tenen la possibilitat de jugar i experimentar amb l’arquitectura i l’enginyeria. La creació en tres dimensions els permet posar en joc conceptes com l’orientació, la mesura, la geometria i l’equilibri. Posant al seu abast materials diversos i oberts potenciem la capacitat creadora que cada infant porta dins.

Les tardes les dediquem al projectes i a la resta de sessions de tallers.